top of page

BATERİ ÖĞRENMENİN İNANILMAZ 10 FAYDASI

Updated: Feb 9


bateri kursu kadıköy

Bateri çalmayı öğrenmek son derecede eğlencelidir. Ancak hem yetişkinlerin hem de çocukların bateri çalmayı öğrenmek için çok daha fazla harika sebebi vardır. Bateri eğitimi almanın bilimsel olarak da kanıtlanmış faydalarını öğrenince çok şaşıracaksanız. Hadi devam edelim!


1.Matematik ve Akademik Performansı Artırır

Müzik eğitimi ile matematik arasındaki ilişki çok kez bilimsel olarak da belgelenmiştir. 1998 yılında Amerika’da yapılan bir araştırmadan örnek verecek olursak; araştırma, müzik eğitimi alan öğrencilerin çarpım tablosu ve matematik formüllerini daha kolay öğrendiğini kanıtlanmıştır. Ayrıca yine aynı araştırma müzik dersi ile geliştirilen mantıksal düşünme yeteneğinin müzik ile ilgili olmayan problemleri çözmek için kullanıldığını kanıtlamış ve matematik testlerinde eskiye göre 100 puan daha yüksek almıştır. Bununla birlikte bateri ile ritm tutmak koordinasyonu ve odaklanmayı geliştirdiği için emin olun çocuğunuzun okuldaki performansı buna bağlı olarak artacaktır.


2.Stresi Azaltır

Evolutionary Pychology adlı bir derginin yaptığı araştırmaya göre bateri çalan kişilerin ritm tutmaya başladıktan kısa bir süre sonra mutluluk hormonu endorfini serbest bıraktığını ve devam ettikçe yükseldiğini kanıtlamıştır. Aynı araştırma, endorfinin yüksek üretilmesinin müziğin kendisi değil, müzikte gösterilen performansın arttırdığını ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle özellikle bagetleri elinize aldığınızdan itibaren ruh halinizi iyileştirir ve ister istemez her vuruşta stresi azaltır.


3.Beyin Gücünü Artırır


bateri kursu kadıköy

Bateri setinin arkasına geçip çalmaya başladığınızda tüm el, kol ve bacakları koordine etmeniz gerekir. Eğer sağ eliniz kullanıyorsanız, muhtemelen sol elinizle pek bir şey yapmıyorsunuzdur. Bateri çalarken tüm uzuvlarınız ile çalışmaya odaklandığınızda beyniniz baskın olmayan uzuvlarınızı güçlendirmek ve koordine etmek için kendisindeki bölümü aktif edecek ve çalıştırmaya başlayacaktır.

Yakın tarihli bir çalışmada, araştırmacılar bateri çalmanın beyin gücünü ölçülebilir şekilde arttırdığını kanıtlamıştır. Bateri çalarken notaları takip etmek, rtimlerin nasıl çalıştığını anlamak ve bunları birlikte götürmek çok beyin aktivitelerini tam kapasite çalıştıran bir düşünce sürecidir. Bu şekilde çalışmak ise IQ seviyesini günden güne geliştirecektir.


4.İletişim Becerilerini Geliştirin

Müzik eğitimi alan öğrenciler akranları arasında popüler olduğu kadar aynı zamanda iyi iletişim kurar. Bununla birlikte müzikle ilgilenen kişiler daha empatik ve kendini ifade etme konusunda çok daha rahat olurlar. Ayrıca bateri çalmak sözel olmayan ipuçlarını okumayı öğretir, bu da satır aralarını daha net görmenize ve hızlı okumanıza yardımcı olabilir.


5.Koordinasyon ve Odaklanmayı Arttırır

Yukarıda bahsettiğimiz üzere bateri çalmak tüm uzuvlarınız, gözleriniz ve beyniniz ile koordineli çalışmayı sağlar. Bagetleri elinize aldığınıza tüm ritimleri tutturmak için odaklanırsınız. Böylece odaklanma ve koordinasyon becerileriniz gelişir.


6.Özgüveni Artırır

Bateri çalmak fiziksel olarak güçlendirmesinin yanında, yüksek sesli bir vuruş yapma eylemi cesaret ve güven ister. Bununla birlikte bateri öğrenmek karmaşık görevleri yönetilebilir parçalara ayırmanız için sizi teşvik eder. Ardından zorlu çalışmaları ısrarlı bir şekilde devam etmenizi sağlar. Bu ısrarlı ve zor materyalleri öğreniyor olmanız hem müzikte hem de hayatta engellerin üstesinden gelmek için çok önemlidir.


7.Farklı Enstrümanları Çalmanıza Olanak Sağlar


bateri kursu istanbul

Bateri çalmayı öğrenmek size djembe davulları, kongalar, bas davulları, clave ve hatta kovalar bile müzik yapmanızın temelini sağlar. Bir perküsyonistin çantası sonsuzdur ve eğlencenin asıl kısmı da çalacak yeni sesleri keşfetmektir.





8.Fit Olmanızı Sağlar

Bateri çalmak, eğlenerek ter atmanın harika bir yoludur. Yapılan bir araştırmada sadece bagetleri kullanarak tempoya göre hareket ettirmenin bile yarım saatte 270,4 kalori yaktırdığını kanıtlamıştır. Kalori yakmanın dışında ritmik performans, stresi azaltır ve sağlığı pozitif yönde etkiler.


9.Popülaritenizi Artırır ve Yeni Arkadaşlıklar Kurdurur

Hangi ortama girerseniz girin, bir enstrüman çalıyorsanız popüler olursunuz. Ayrıca iyi bir baterist bulmak her müzik grubu için zordur. Bu yüzden hem kendi arkadaş ortamlarınızda hem de müzik gruplarında popülariteniz artar. Bunların yanında herhangi bir enstrüman çalan birçok kişi sizinle çalışmak için arkadaş olarak kalmaya devam edecek. Ya da bir müzik grubu kuracaksanız o grubun en gözde üyelerinden biri olursunuz. Ayrıca iyi bir baterist nadir bulunduğu için çok iyi ücretlerle müzik piyasasında çalışabilir.


10.Hayat Boyu Öğrenme

Her yaşta bateri öğrenmeye başlayabilirsiniz. Başladıktan sonra, istediğiniz kadar bateri çalmaya devam edebilirsiniz. Eğer çocuğunuz için düşünüyorsanız bu harika çünkü 3 yaş itibariyle bateri öğrenmeye başlayabilir. Ve ona hayat boyu sağlayacağı faydalar ile katkı sağlayabilir. Bateri öğrenmek ve kendinizi sürekli geliştirerek iyi bir müzisyen olmanız için sonsuz fırsatlar sahip olmanızı sağlar.




Recent Posts

See All
bottom of page