top of page

ÇOCUKLAR İÇİN BALE EĞİTİMİNİN 7 FAYDASI

Updated: Feb 9


bale kursu

Çocuğunuzu fiziksel, kültürel, sosyal ve kişilik olarak geliştirebilecek faydalar sunan bir eğitime kaydettirebilseydiniz ne olurdu? Çocuğunuzun yürüyüşüyle bile ilgi odağı olan, kendine güvenen, disiplinli, sosyal ve kişisel olarak gelişmiş bir birey olması bir rüya gibi geliyor değil mi?


Bu bir rüya değil! Bale derslerinde çocuklarınız tüm bunları ve daha fazlasını öğrenirler. Ayrıca bunu yaparken sevimli görünmeleriyle mutluluktan gözlerinizin dolacağını da söyleyebiliriz.


Bale eğitimi çocukların bir sanatçı olarak yetiştirmesi dışında bir birey oalrak gelişimlerinde ve hayatlarını şekillendirmede de pek çok faydası vardır. İşte öğrencilerimizin bale eğitimi ile birlikte kazanımları:


1.Güç ve Esneklik


bale kursu

Bale, çocukların kas gücünü geliştirirken aynı zamanda esneklik kazandırır. Eğitimlerde yapılan teknik egzersizler, çocuğunuzun dans figürlerini rahatça yapabilmesini ve kendini incitmeden esnek olmayı öğretir. Bununla birlikte iyi bir esnekliğin ise güç ile elde edildiğini tüm iyi bale eğitmenleri size söyleyecektir. Bu nedenle de eğitimlerde fiziksel olarak da güç kazanmalarına yönelik antrenmanlar yapılır.


2.Fiziksel Mükemmellik


istanbul bale akademi

Bale eğitiminde uygulanan teknikler çocuğunuza sadece güç ve esneklik kazandırmaz. Vücudunun harika bir şekilde şekillenmesini ve ideal duruşta olmasını da sağlar. Çocuğunuzun yürüyüşüne bile sadece siz değil herkes hayranlıkla bakacaktır. Bununla birlikte aksatmadan uygulanan pratikler çocuğunuzu ideal kilosuna ulaşmayı ve formda kalmasını sağlayacaktır.


3.Disiplin

Bale disiplin ve özkontrol ile ilgilidir. Çocuğunuz bir sanatçı olarak yetişirken bu önemli yaşam becerilerini de öğreten bir eğitmene sahip olması eşsiz bir fırsattır. Çocuğunuz kurallara uyulması gerektiğini, davranışlarının olumlu ve olumsuz sonuçlar doğurabileceğini, sahnede sırasını beklemeyi ve arkadaşlarıyla uyum içinde hareket etmenin sorumluluğunu almayı öğrenecekler. Tüm bunlar da onu kendi yaşamında da disiplinli olmaya yöneltecektir.


bale okulu

4.Kendine Güven

Disiplin, çocuğunuzun iyi alışkanları hayatının rutini haline getirmesine yardımcı olurken, bale de ilerlemesi ve her yeni hareketi yapması çocuğunuzun özgüvenini ve değer duygularını geliştirir. Bu yeni dürtüyle çocuklar, daha fazla öğrenmeye hevesli olurlar ve her başarısı özsaygısını da geliştirmeye yardımcı olur. Özellikle utangaç çocukların ebeveynleri, birkaç bale dersinden sonra çocuklarının kendilerini daha rahat ifade edebildiklerini ve özgüvene sahip olduğunu belirtmişlerdir.


5.Yaratıcılık

Bale, bir sanattır. Çocuklara kendilerini hareket yoluyla nasıl ifade edeceklerini öğrenmeleri için ilham verir. Bu da çocuğunuzun yaratıcılığını geliştirir.


6.Öğrenme ve Kültürel Gelişim


kadıköy bale kursu

Bale, belirli tekniklerin uygulandığı bir dans eğitiminden ibaret değildir. Her iyi bale okulunda kabul görmüş teknikler ile birlikte müzik, koreografi, solfej, modern dans ve sanat tarihi gibi eğitimler de verilir. Bu da çocuğunuzu iyi bir sanatçı olarak eğitilmesi dışında daha fazla öğrenme isteğini teşvik edecek ve kültürel olarak da geliştirecektir. Uluslararası standartlarda ve iyi bir sanat eğitimini içeren bale eğitimlerimiz ile ilgili detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.


7.Sosyal Gelişim

Bale eğitimi çocuğunuzu sosyal bir birey olarak geliştirir. Ve bale sınıflarında kurulan dostluklar ömür boyu sürer. Bunun nedeni, çocukların baleye olan tutkularının ortak bir payda haline gelmesi ve ekip çalışması yoluyla bunun desteklenmesidir. Çocuğunuz bale sınıflarında arkadaşlarıyla birlikte çalışmayı, uyum içinde olmayı ve eğlenmeyi öğrenir. Tabii bununla birlikte sanat dünyasında yer alacağı için farklı sanat dallarında ki kişiler ile de daha kolay ve sağlıklı ilişkiler kurabilecektir.


Çocuğunuz bir sanat dalına ne kadar erken başlarsa fiziksel ve kişisel gelişimi için o kadar iyidir. Bale eğitimleri 3 yaş itibariyle Mini Bale sınıflarımızda başlamakta ve Klasik Bale sınıflarımız ile devam etmektedir.


Hayattan sanat ile keyif almaya devam edin!



bottom of page