top of page

MÜZİK EĞİTİMİNE KAÇ YAŞINDA BAŞLANMALI?

Updated: Feb 9


çocuk müzik eğitimi enstrüman kursu kadıköy
Müzik Eğitimine Kaç Yaşında Başlanmalı?

Müzik, her yaştan insanın keyif aldığı bir şeydir. Daha yaşını doldurmamış çocuklar bile müziğin daha ne olduğundan emin olmasalar bile duyduklarında mutlu olurlar ve ritm uydurmaya çalışırlar. Çocuklar büyüdükçe de müziğe daha fazla ilgi duyabilirler. Onu daha fazla dinlemek isterler ve hatta çalmak!

Peki çocuğunuz müzik derslerine hazırlar mı? Müzik derslerine başlamaları için en iyi yaş nedir? Hangi yaşta hangi enstrüman ile müzik eğitimine başlanmalı? Bu makale bu soruları yanıtlamaya ve çocuklarınız için müzik eğitimine planını gerçekleştireceğinize karar vermenize yardımcı olacak.

Müzik Eğitimine Nasıl Başlanmalı?


Geçmişteki araştırmalar müziğe ne kadar erken yaşta başlanırsa çocukların büyüdükçe ilgilerini ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olduğunu kanıtlamıştır. Genellikle bir enstrüman çalmayı öğrenmek uzun vadeli bazı faydalara yol açabilmektedir.



Çocuğunuzun müziğe olan ilgilisini teşvik etmek için hangi yaşlarda başlayabileceğinize ve hangi enstrümanın hangi yaşlarda ideal olduğuna göz atmaya devam edelim.


6 Ay – 3 Yaş Müzik Eğitimi


Bebekler daha çok küçük yaştan itibaren hatta anne karnındayken bile duyduğu seslere ilgilidirler. Bununla birlikte ninniyle uyutmak kulaklarını ile zihinlerini melodilere ve tona alıştırmayla müzik ile tanışmaya başlarlar. 6 aylıkken müzikle ilgilenmeye, müzikle birlikte hareket etmeye ve dans etmeye başlayabilirler. Çocuğunuz her geçen gün müziğe daha da aşina hale gelir. 2 yaşına geldiklerinde şarkıları ve enstrümanları tanımaya başlayacaklardır. Çocuğunuzun müzik merakını teşvik etmenin ve müzik ile eğlenmesinin en iyi yollarından biri de uluslararası düzeyde kabul gören ve uygulanan müzik ve ritm eğitimi KIDS MUSIC eğitiminden de geçebilir. Bu atölyelerde çocuğunuz daha çok küçük yaşlarda sanatla ilgilenmeye başlayacak, duygusal ve analitik zeka gelişimine katkıda bulunacak, sağ ve sol beyin koordinasyonu gibi etkileri ile hayatında önemli rol oynayacaktır.


4-7 Yaş Müzik Eğitimi


çocuk piyano kursu kadıköy

4 ve 7 yaş arası genellikle bir enstrüman öğrenmeye başlamak için en ideal yaşlardır. Çocukların elleri ve zihinleri oynamak için yeterince işlevsel olmakla kalmaz, aynı zamanda müziğin temellerini gerçekten anlamaya başlayabilirler. Özellikle 4-5 yaş aralıklarında piyano ve bateri eğitimleri ile başlamak çocuğunuzun müzik ile tanışmasının en harika yolu olabilir. Çünkü piyano ve bateri çocuğunuzun el ve ayak becerilerini geliştirmesiyle birlikte zihinsel ve duygusal olarak da muhteşem bir şekilde gelişmesini sağlayacaktır.


Cadde Sanat’ta çocuklarımızı müzik ile tanıştırmaya piyano kursu ve bateri kursu derslerimize davetlisiniz.




7 Yaş ve Sonrası Müzik Eğitimi


Çocuğunuz erken yaşta bir enstrüman öğrenmeye başladıysa, 7 yaşından sonra farklı bir enstrüman öğrenmeye başlayarak kendini farklı bir alanda da geliştirebilir. Bununla birlikte hiç müzik eğitimi almamış olsa bile 7 yaşından itibaren enstrüman ve müzik eğitimi seçiminde çok daha fazla seçeneğiniz olabilir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi piyano ve bateri müzik eğitimine başlamak için ideal olmakla birlikte artık gitar, keman, viyolonsel ve flüt eğitimi kurslarına katılabilirler. 9 yaşından itibaren de artık sesi oturacağı için şan ve vokal eğitimlerine başlayabilirler.


Cadde Sanat’ta ilham veren bir yaşama adım atmak için en iyi eğitmenler eşliğinde istediğiniz enstrüman kursuna katılabilirsiniz. Eğitimlerimizi incelemek için tıklayınız.


Recent Posts

See All
bottom of page